WEEKEND RETREAT

Het weekend retreat is een yoga en mindfulness-weekend waarin je alle tijd hebt voor jezelf. Tijdens het weekend worden iedere dag een aantal yoga, pilates en mindfulness-sessies gegeven waarin je aan de slag gaat met het thema ‘aandacht voor jezelf’. Het weekend wordt georganiseerd door Esther en Mark Verloop.

De locatie waar het weekend retreat plaatsvindt, is bed & breakfast De Slaperije in Warnsveld. Het weekend kost € 349,00 per persoon en vindt plaats van 19 tot en met 21 oktober 2018. Bij de prijs inbegrepen zijn de verschillende sessies, verblijf en eten en drinken voor vrijdagavond tot en met zondagmiddag. Voor een 1-persoonskamer wordt een toeslag van € 50,00 gerekend.


Wat: yoga en mindfulness-weekend
Wanneer: vrijdag 19 tot en met zondag 21 oktober 2018
Waar: bed & breakfast De Slaperije in Warnsveld
Thema: Aandacht voor jezelf
Prijs: vanaf € 349,00Lees hier meer informatie over het weekend retreat


WIE IS MARK VERLOOP?

Mark Verloop is mindfulnesstrainer en eigenaar van Healthful You. Je kunt hem in het kort omschrijven als een vriendelijk, eerlijk en sensitief persoon. Hij houdt van duidelijkheid en gaat zorgvuldig te werk. Mark heeft Management in de Zorg gestudeerd en studeerde af op het onderwerp ’mindfulness binnen de doe-cultuur van ziekenhuizen’. Daarna heeft hij de opleiding tot mindfulnesstrainer afgerond en in het najaar van 2015 richtte hij Healthful You op. Zelf is Mark op 16-jarige leeftijd begonnen met meditatie en is later ook aan de slag gegaan met mindfulness. Met Healthful You richt hij zich voornamelijk op twintigers om hen te helpen met het creëren van meer balans, ontspanning en geluk in hun leven.


Mark Verloop

Mark Verloop


WIE IS ESTHER VERLOOP?

Het lichaam is een belangrijk thema voor Esther Verloop in haar leven, zowel in de yoga en pilates als het in het wedstrijddansen. Steeds focust zij zich op de ontwikkeling van haar lichaam. Esther vind het interessant dat het lichaam zoveel meer informatie over onszelf bezit dan we ons vaak beseffen. Op nuchtere wijze neemt zij je in haar lessen mee in het ontdekken van jouw lichaam. Naast de mentale aandacht wordt er tijdens haar lessen gewerkt aan het versterken van je lichaam met als doel steviger en evenwichtiger in je eigen leven te staan.

Kijk voor meer informatie op www.estherverloop.nl.


Esther Verloop

Esther Verloop


WAT IS MINDFULNESS?

Mindfulness is doelbewuste en niet-oordelende aandacht geven aan het huidige moment. Mindfulness leert je om opmerkzaam te zijn voor dat wat er is. Je leert helder waar te nemen, zonder erover te oordelen. En wat je tegenkomt, is per moment verschillend. Het kunnen gedachten zijn, maar ook gevoelens, lichamelijke prikkels of afleiding uit je omgeving. Hoe je daar mee omgaat, is aan jou. Binnen de methode mindfulness heb je de formele en informele beoefening. De formele beoefening bevat het doen van meditaties, yoga en andere mindfulnessoefeningen. Daarnaast heb je de informele beoefening: hoe je het toepast in je dagelijks leven. Mindfulness is een praktische tool waarmee je meer rust en balans in je leven kunt creëren.WAT IS KLASSIEK MAT PILATES?

Pilates is een reeks van fysieke oefeningen waarmee je het hele lichaam traint. Hierdoor ontwikkelt het lichaam zich gelijkmatig. De complete serie zorgt voor een juiste balans in het lichaam. Het versterkt je core, helpt je rug gezond te houden en verhelpt blessures en lichamelijke klachten.WAT IS POWER YOGA?

Power yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga voor een sterk en gezond lichaam. Tijdens een power yogales wordt er gewerkt met een wisselende serie van krachtige houdingen die op het ademritme wordt uitgevoerd. Yoga betekent in het algemeen ‘eenheid’ of ‘integratie’. In andere woorden: het samenbrengen van lichaam, geest en ziel. Er bestaan veel verschillende stromingen binnen de yoga. Power yoga is gebaseerd op ashtanga yoga (een Hatha-stroming). Power yoga is een vrijere vorm van ashtanga yoga. Zo werkt power yoga niet volgens een vaste volgorde van houdingen. Wel heeft power yoga net als asthanga yoga een gunstig effect op de conditie, het sterker worden van het lichaam en de flexibiliteit, ademhaling, concentratie en balans.PROGRAMMA WEEKEND RETREAT

Op vrijdag kom je rond 17.00 uur aan op de locatie. Je hebt dan de tijd om je spullen naar je kamer te brengen en kennis te maken met de trainers, de andere deelnemers en de gastheer en –vrouw. Na het eten vindt er een sessie plaats en is er eventueel tijd voor een drankje. Zaterdagochtend wordt er gezamenlijk ontbeten en zullen er een aantal yoga en mindfulness-sessies plaatsvinden. ’s Middags heb je vrij waarna er een gezamenlijk avondprogramma zal zijn. Zondag wordt de dag weer samen gestart met een ontbijt en verschillende de sessies. De Weekend Retreat zal om ongeveer 15.00 uur afgelopen zijn.VERBLIJF TIJDENS HET WEEKEND

Tijdens het weekend retreat slaap je op een tweepersoonskamer. Er zal zoveel mogelijk rekening gehouden worden dat vrouwen bij vrouwen en mannen bij mannen slapen. Als het niet anders kan of als er bij de aanmelding een andere voorkeur is aangegeven, kan het zijn dat er toch gemengde kamers zijn. Alle kamers hebben een eigen wastafel. Daarnaast is er een gezamenlijke badkamer met douche en wastafel en een apart gezamenlijk toilet. Voor een eenpersoonskamer wordt een toeslag van € 50,00 gerekend en is op basis van beschikbaarheid.BED & BREAKFAST DE SLAPERIJE

Bed & breakfast De Slaperije in Warnsveld ligt in een natuurrijke omgeving waar alle ruimte is voor rust en ontspanning. De Slaperije heeft een prachtige sier- en kijktuin en nette en comfortabel ingerichte kamers. Op fietsafstand ligt de stad Zutphen waar je kunt winkelen, een terrasje kunt pakken of langs de IJssel kunt genieten van het mooie uitzicht. In de omgeving van de bed & breakfast zelf kun je heerlijk wandelen of fietsen in de uitgestrekte bossen en velden van natuurgebied ’t Grote Veld.

Kijk voor meer informatie op www.bedandbreakfastzutphen.nl.


Bed & breakfast De Slaperije

Bed & breakfast De Slaperije


ALLERGIEËN, DIËTEN EN ANDERE VOORKEUREN

Heb je specifieke voorkeuren wat betreft voeding, diëten of allergieën? Geef het bij je aanmelding aan. Er zal zoveel als mogelijk is rekening mee gehouden worden.AANMELDEN EN BETALING

Je kunt je aanmelden voor het weekend retreat via het aanmeldformulier die je bereikt door op onderstaande knop te drukken. Na je aanmelding krijg je per e-mail verdere informatie en de factuur voor het betalen van het weekend.Heb je een vraag? Neem dan gerust via info@weekendretreat.nl contact met ons op.