HEALTHFUL YOU

Mindfulness voor twintigers.

Healthful You is een mindfulnesscentrum in Rotterdam dat zich richt op twintigers. De missie van Healthful You is twintigers te helpen met het creëren van meer balans, ontspanning en geluk in hun leven. Mark Verloop, mindfulnesstrainer en eigenaar Healthful You, is zelf op 16-jarige leeftijd begonnen met meditatie en is later ook aan de slag gegaan met mindfulness. Nu wil hij andere twintigers bij elkaar brengen om ervaringen te delen, samen mindfulness te beoefenen en van elkaar te leren.

Twintigers komen vaak net in een periode terecht dat ze gaan studeren, samenwonen of werken. Ze hebben veel geleerd op school of tijdens een studie, maar ze moeten het nu zelf gaan doen. En dat is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet in onze prestatiemaatschappij waarin altijd en van alle kanten prikkels op je af komen. Healthful You biedt mindfulness als een praktische tool aan waarmee je goed voor jezelf leert zorgen. Je hebt niet alles in de hand, maar wel hoe je erop reageert.

 Mark kun je in het kort omschrijven als een vriendelijk, eerlijk en sensitief persoon die houdt van duidelijkheid en zorgvuldig te werk gaat. Hij is afgestudeerd, van zijn studie Management in de Zorg, op het onderwerp 'mindfulness binnen de doe-cultuur van ziekenhuizen'. Daarna heeft hij een opleiding tot mindfulnesstrainer afgerond en in het najaar van 2015 richtte hij Healthful You op. 

Healthful You biedt de achtweekse mindfulnesstraining, een kennismakingsworkshop mindfulness en workshops voor studie- en studentenverenigingen aan. Ook is het mogelijk om een online cursus te volgen. Bij Healthful You staat aandacht voor jezelf centraal. Wees jezelf, niemand is namelijk wie jij bent, met respect voor jezelf en alles om je heen. Leer surfen op de golven van het leven, met mooi én slecht weer.

Healthful You richt zich op twintigers, omdat er voor deze leeftijdsgroep weinig aanbod is om hun zachte eigenschappen en zich spiritueel te ontwikkelen. In de ruim tien jaar dat Mark zich met spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling bezighoudt, is zijn ervaring dat je vaak in een groep zit met veel oudere deelnemers. Terwijl het juist fijn is om situaties en advies te herkennen bij leeftijdsgenoten. Bovendien is er onder twintigers steeds meer animo voor bijvoorbeeld mindfulness. 

Mark Verloop wil met Healthful You bereiken dat er meer aandacht komt voor de spirituele ontwikkeling van twintigers. Datgene leren dat je niet op school leert. En dat hoeft helemaal niet zweverig te zijn. Je past mindfulness in je dagelijks leven toe zoals het bij jou past. Als je als twintiger al leert omgaan met werkdruk, piekeren en wat jouw eigen grenzen zijn, heb je daar de rest van je leven wat aan.

Je toekomst begint nu..

Mark Verloop: mindfulnesstrainer en eigenaar van Healthful You.

MEDITATIERUIMTE VAN HEALTHFUL YOU

Mediteren in huiselijke sfeer.

De locatie van Healthful You bevindt zich in de Rotterdamse wijk Ommoord. Een rustige buurt waar, ondanks de vele flats, veel natuur te zien is. De Rotte ligt op tien minuten lopen van de locatie vandaan en als je De Rotte oversteekt, loop je zo het bos is. De locatie biedt de mogelijkheid om met een groep in een veilige en huiselijke sfeer mindfulness te beoefenen en te mediteren. Het is een sfeervolle ruimte met veel planten en natuurlijke tinten, waar alle ruimte is voor rust en inkeer. 

Tijdens workshops en trainingen kun je gebruikmaken van het materiaal, zoals meditatiekussens en yogamatten, van Healthful You. Mark zorgt voor koffie, thee en water en af en toe voor een lekkere versnapering. Natuurlijk mag je zelf andere spullen meenemen als je daar behoefte aan hebt. Voor alle workshops en trainingen geldt dat het fijn is om prettig en comfortabel zittende kleding aan te trekken. 

De locatie is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed te bereiken. Er zijn ruim genoeg parkeerplekken voor de deur en het parkeren is gratis. Op drukke momenten zal je hooguit een paar minuten moeten lopen. Ook op loopafstand bevinden zich twee metrostations (Hesseplaats en Romeynshof) en een bushalte (Brantingweg). Iedere tien tot twintig minuten vertrekt er een metro, ieder halfuur een bus. 

Meditatieruimte Healthful You

De meditatieruimte van Healthful You.