[BLOG] MIJN VERHAAL

Leestijd:           ongeveer 5 minuten


MIJN VERHAAL


In de rubriek ‘mijn verhaal’ vertel ik, Mark Verloop, over wie ik ben, wat ik meemaak en waar ik voor sta. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn, door bijvoorbeeld wekelijks zelf een ‘Mindful Mark’ te tekenen. Maar ook het schrijven van een blog vind ik leuk, en daarnaast een mooie gelegenheid om een stukje van mezelf te laten zien. In de blog van deze week vertel ik over hoe mijn leven er tot nu toe uit zag en hoe ik in aanraking ben gekomen met spiritualiteit.


Ik ben geboren in de maand mei van 1989 in Apeldoorn. Ik heb begrepen dat er, toen ik geboren werd, een hittegolf aan de gang was. Geen wonder dat ik het tegenwoordig nog steeds vaak warm heb.. Ik woonde samen met mijn ouders en mijn broer en zusje in een twee-onder-één-kap met een ruime achtertuin, waar we lekker buiten konden spelen.

Als kind was ik veel aan het sporten. Voetbal, judo, schaatsen, mountainbiken, hardlopen. De nodige uurtjes werden doorgebracht op de sportclub. Een van mijn sportieve hoogtepunten is het schaatsen van 140 kilometer op de Weissensee in Oostenrijk. En ooit wil ik dolgraag nog eens de echte Elfstedentocht schaatsen! Mocht de tocht der tochten er komen, zeg ik alles af en vertrek ik naar Friesland. 

Naast het sporten was ik vaak met creaMark Verloop | Weissensee | Alternatieve Elfstedentochttieve dingen bezig. Hele steden bouwen van Lego, modelbouwvliegtuigjes in elkaar zetten, tekenen en kleuren, met K’nex spelen maar bijvoorbeeld ook originele surprises maken voor Sinterklaas. Of ik was aan het pianospelen. En natuurlijk af en toe computeren. Die tijd van het inbellen voor je internet, FIFA, MSN, Paint en Hyves. Je kent het vast wel.

Tijdens de zomervakanties gingen we meestal kamperen. Eerst in Nederland met een vouwwagen of tent en later ook naar Duitsland en Italië met de caravan. Vaak wisselden we dan actieve dingen, zoals fietsen of sightseeing, af met ontspannen op de camping verblijven. Ik vind het nog steeds heerlijk om te gaan kamperen. De vrijheid, het buiten leven en primitief maar toch luxe genoeg.

Terschelling was in mijn jeugd mijn tweede thuis. Zodra ik op de veerboot stapte, had ik het gevoel alsof ik al heel ergens anders was. Het was voor mij een stukje buitenland in eigen land. En naast kamperen en Terschelling gingen we regelmatig een midweek naar Center Parcs. Zwemmen in het tropisch zwemparadijs, pannenkoeken eten, midgetgolven en ’s avonds gezellig de openhaard aan.

Ik kan wel zeggen dat ik een fijne jeugd heb gehad. Ik had het goed, er was genoeg te eten, we gingen vaak een dagje weg, we konden op vakantie, op school ging het goed en ik kon veel sporten. Daar kwam verandering in toen mijn ouders gingen scheiden. Als jong jochie, net voor de pubertijd, kon ik er maar moeilijk mee omgaan. Op mijn vijftiende ben ik daarom naar een psycholoog gegaan.

Inmiddels was ik verhuisd naar Warnsveld, waar ik mijn middelbare school zou afmaken. Via mijn psycholoog kwam ik in aanraking met meditatie en ben ik me meer gaan interesseren in mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik was nog niet bekend met mediteren, maar ik merkte al snel dat het me een stukje rust bracht en dat ik erdoor veel over mezelf leerde.

Naast wat uurtjes vol maken op school was ik in die tijd vooral bezig met van het leven te genieten. Je bent een puber en je wilt wat.. Ik werkte destijds in de horeca, in de keuken van een grand café. Ik was dus meerdere keren per week ’s avonds en in het weekend aan het werk. En als ik niet aan het werk was, was ik aan het sporten of ging ik met vrienden de stad in.Mark Verloop | Management in de Zorg | Hogeschool Utrecht

Na de middelbare school ben ik in Utrecht gaan wonen om Management in de Zorg te gaan studeren. Toen ben ik ook meer gaan doen met spiritualiteit. Ik volgde naast mijn studie verschillende cursussen aan de School voor Zijnsoriëntatie. En mijn minor, halfjaar keuzevakken, van mijn studie heb ik ingevuld met mindfulness. Ik wist meteen dat ik van mindfulness wel mijn werk wilde maken! 

Uiteindelijk ben ik afgestudeerd op het onderwerp ‘Mindfulness binnen de doe-cultuur van ziekenhuis’ en kon ik op zoek naar een baan. Maar dan sta je opeens voor een dilemma: een baan in loondienst of een eigen zaak en met mindfulness aan de slag. Het stemmetje in mijn hoofd bleef me herinneren aan het feit dat ik graag iets met mindfulness wilde doen.

Het besluit stond vast: ik wilde mijn eigen bedrijf gaan oprichten en dat heb ik toen ook gedaan. Healthful You is een feit. In het begin was ik erg zoekende naar wat ik precies wilde en hoe ik het vorm wilde gaan geven. Je hoort en leest zoveel over hoe je dat soort dingen eigenlijk moet aanpakken.. Het belangrijkste dat ik geleerd heb, is dat je uiteindelijk gewoon jezelf moet zijn. Niemand is namelijk wie jij bent.

Dat is ook waarom ik me met Healthful You op twintigers ben gaan richten. Ik heb zelf aardig wat meegemaakt en heb voldoende bagage om me in te kunnen leven in andere twintigers. Daarnaast vind ik het het leukst om trainingen en workshops te geven aan leeftijdsgenoten. Bovendien is er wat mij betreft te weinig aandacht voor deze leeftijdsgroep wat betreft persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

De missie van Healthful You is twintigers te helpen met het creëren van meer balans, ontspanning en geluk in hun leven. Ik wil een plek bieden waar deze groep samen kan werken aan hun ontwikkeling, ervaringen kan delen en van elkaar kan leren. Eerst in de omgeving van Rotterdam maar mijn droom is om dat steeds verder over Nederland uit te breiden. Spiritualiteit is ook voor twintigers. En het is niet zweverig.

Ik wil bereiken dat twintigers een open en vriendelijke houding ontwikkelen, naar zichzelf en naar hun omgeving, waardoor ze zichzelf en alles op deze wereld kunnen accepteren zoals het is en zich niet verzetten tegen dingen die ze niet kunnen veranderen. Bij mij is er veel ruimte voor gevoel en ik probeer twintigers te stimuleren om niet altijd maar bezig te zijn. Neem pauze en stap uit de automatische piloot.

Naast mijn werk houd ik me bezig met mijn eigen gezonde leefstijl door meerdere keren per week hard te lopen en fitnessen, gezond te eten en regelmatig te mediteren. Ik geniet ervan om in de natuur te wandelen of als hobbyist foto's te maken. Als het minder mooi weer is uit ik mijn creativiteit door het kleuren van mandala's. En ohja, mijn grote hobby is een aquarium met tropische vissen!

Dat was het voor nu. Volgens mij heb je na het lezen van deze blog wel een aardig beeld van me. Volgende week weer een nieuwe blog met een nieuw onderwerp.
Wat zou jij nog graag van me willen weten?

Mark Verloop | Healthful You | Rotterdam | Mindfulness voor Twintigers